BMN College (hbo)

Het BMN College is gericht op hbo-afgestudeerden. Als leerling van het BMN College ben jij een commercieel talent voor de organisatie. Je krijgt een jaar lang een opleidingstraject aangeboden én ook na deze periode kijken wij samen met jou naar jouw ambities, opleidingsbehoeften en doorgroeimogelijkheden. 
 
Wat betekent het BMN College voor jou?
Bij deelname aan het BMN college start je op de binnendienst en maakt kennis met de werkzaamheden van een commercieel medewerker binnendienst. Op de binnendienst ga je eerst meelopen met jouw binnendienst-collega en leer je zo de klanten, processen van de binnendienst, producten en andere collega’s kennen. Om een goed beeld te krijgen van alle processen binnen de organisatie loop je vanaf de start ook mee in het magazijn en aan de balie, waar je de deze processen leert kennen. Wanneer je de basis van de binnendienst onder de knie hebt, ga je ook eens mee met jouw buitendienst collega naar de klant of naar de leverancier, waar je ervaart hoe deze contacten lopen. Uiteindelijk krijg je steeds meer eigen klanten in portefeuille, waarbij je blijft samenwerken met jouw collega buitendienst.
 
Je krijgt het gehele jaar een goede begeleiding vanuit je praktijkbegeleider.
Je bent direct onderdeel van een leuk team, waarin je gelijk volledig meedraait.
Je krijgt commerciële verkooptrainingen en producttrainingen, hiervoor krijg je opdrachten mee om thuis en op de werkvloer voor te bereiden.
Je krijgt een scriptieopdracht waar je samen met een collega commercieel talent het schooljaar aan gaat werken. De scriptieopdracht rond je af met het opleveren van een verslag en een eindpresentatie.
Je krijgt persoonlijke ontwikkeling vanuit een coach met wie jij gaat kijken naar o.a. jouw sterktes, valkuilen en ambities.
Je gaat een kijkje nemen bij andere vestigingen door met een collega van plek te ruilen en een beeld te krijgen van de werkzaamheden op een andere (grotere of kleinere) vestiging.
Je gaat af en toe meelopen met collega’s en je neemt een kijkje bij leveranciers.
Eind van het schooljaar krijg je een examen (over de producten en verkooptechnieken), je verdedigt je scriptie en je sluit je persoonlijk ontwikkelprogramma af met een eindpresentatie. Wanneer je voor al deze onderdelen slaagt, krijg je een BMN diploma voor het afronden van het BMN College als commercieel talent.
 
Je begint als commercieel talent, maar als jij een talent bent, zijn er voldoende mogelijkheden om door te groeien naar functies als buitendienst medewerker, vestigingsmanager, productspecialist, etc. Voor doorgroeimogelijkheden kijken we niet alleen naar jouw eigen vestiging, maar organisatiebreed. Het is belangrijk dat jij als talent  proactief jouw ambities kenbaar maakt, zodat we met elkaar de mogelijkheden in kaart kunnen brengen en daarbij kunnen bepalen welke opleidingen/trainingen jij nog nodig hebt voor de volgende stap.
 
Zowel op de BMN School als het BMN College vinden wij het belangrijk om continu met jouw ontwikkeling bezig te zijn. Daar heb jij zelf als aankomend verkooptalent of commercieel talent uiteraard ook een zeer belangrijke rol in. Jij bent degene die jouw eigen ambities kenbaar dient te maken en er vervolgens voor open moet staan om jezelf te ontwikkelen met de benodigde tijd en energie die hiervoor nodig is. Bij wederzijdse tevredenheid heb jij onwijs veel mogelijkheden binnen BMN en kun jij het ver schoppen. Lees zeker ook de succesverhalen van de collega’s die jou hierin zijn voor gegaan!